Прехвърляне на грамофонни плочи mp3


Няколко съвети за съхраняване на грамофонни плочи

Грамофонни плочи, в сравнение с магнитните ленти, са много по-издръжливи на времето, но въпреки това те също са податливи на повреди. Всъщност знаехте ли, че всеки път, когато просвирвате една плоча, записът започва леко се влошава? Причината за влошаване на качеството е чисто механична - причинява се от движението на иглата от грамофона върху нарезите по плочата. Разбира се, съвременната техника позволява да дигитализирате любимите си записи и така да гарантирате запазването на тяхната цялост при това във възможно най-високо качество.

gramofon-2На всички е известен факта, че музиката от грамофонни плочи е една от най-реалистичните и възможно най-висококачесветният начин за възпроизвеждане на музика.
Затова от Блумакс Студио изготвихме няколко прости съвета, с които да удължите живота на вашите плочи и да се наслаждавате на прекрасната музика:

- Препоръчително е да съхранявате плочите в две опаковки - найлонов вътрешен плик и външен плик от картон или друг материал. Задължително вътрешната опаковка трябва да е от найлон, който предпазва виниловата повърхност на плочата. Ако я съхранявате директно в хартиена опаковка има опасност съдържащата се в картона киселина да се прехвърли върху повърхността и да увреди винила. По този начин може да загубите завинаги записите си.

- Избягвайте директен контакт с повърхността на плочата. Използвайте ръкавици или дръжте диска по ръба.

- Не оставяйте плочите да престояват на открит въздух. Когато не ги използвайте ги връщайте в опаковките им.

- Не поставяйте плочите близо до източници на прах, включително хартиен прах.

- Поддържайте чисто помещението, където съхранявате плочите си. Избягвайте консумацията на храна и напитки в близост до тях.

- Избягвайте да обвивате плочите в найлоново фолио. То е много чувствително към топлина и може да се свие около плочата и така да повреди нейната повърхност, което довежда до механични повреди по винила.

- Ако опаковките на плочите са повредени, задължително ги сменете с нови, особено ако са вътрешните найлонови пликове.

- Почиствайте плочите с мека кърпа без мъх или четка. Почиствайте с кръгообразни движения по посока на нарезите по плочата.

- Никога не ползвайте алкохол или препарати с алкохол за почистване на плочите. Алкохолът разкъсва връзката между ламината и основата. Ако плочата е зацапана, изчистете с чиста хладка вода (или със стайна температура) с мека кърпа без мъх.

- Грамофонните плочи винаги трябва да се съхраняват в изправено положение. По възможност гледайте да не са наклонени, защото с времето се изкривяват, ако не са изцяло вертикални. Това важи особено за по-съвременните плочи от 80-те години, защото са по-тънки от останалите.

- Не слагайте плочи една върху друга в легнало положение. По този начин може да се изкривят или дори да се спукат.

- Плочите са красиви и могат да бъдат показвани на открито, като така вашите гости ще се възхищават на колекцията ви. Влажните и мръсни мазета гарантират сигурна смърт за вашите записи. Същото важи и за таваните, които събират застоял, горещ и прашен въздух.

Цени за цифровизиране на грамофонни плочи

На какъв носител ще получите цифровизираното съдържание

Предлагаме ви следните възможности за получаване на цифровизираното съдържание:
- Флаш памет -
бързоскоростна флаш памет с гаранционен документ. Допълнително заплащане.
- Google One - предоставяме връзка за изтегляне през интернет, активна една календарна седмица. Допълнително заплащане.
- CD - музикален CD диск. До 1 час на едно CD. Допълнително заплащане.
- Ваш външен HDD с размер 2,5'' или ваша външна SSD - безплатно прехвърляне.

Осигуряваме ви файлове във формат WAV и МР3, като файловете можете да получите на флаш памет (ние ще ви предложим подходяща) или на ваш външен HDD. В случай, че не притежавате такъв, ние ще ви предложим подходящ.

Можете да изтеглите дигитализираните материали и от наш сървър.

Като част от стандартните услуги включваме:
- презапис и обработка в реално време;
- допълнително регулиране силата на звука.
- премахване на шум чрез използване на професионално оборудване и софтуерна обработка, при възможност;
- премахване на основните пукове (за детайлно премахване е необходима допълнителна договорка), при връзможност.

Можем да разделим аудиозаписът на отделни части ("тракове"). Това може да са например отделни песни или други елементи в зависимост от записа. При възможност. Допълнително заплащане.
Ако например на вашата плоча има 6 песни от едната страна, можем да ги отделим като 6 отделни трака.