Цифровизиране на грамофонна плоча


Цифровизиране на записи от грамофонни плочи

През 50-те години се появява нещо революционно - грамофонните плочи. Те навлизат в ежедневнието на милиони семейства по света и позволяват на хората да пренесат вълшебството на музиката в своите домове.

Грамофоните и грамофонните плочи стават толкова популярни, че дори появата на магнитните ленти не успява да ги измести. Това се дължи основно и на факта, че грамофонните плочи се славят с изключително високото качество на звука, който възпроизвеждат. Дори в наши дни в много дискотеки диджеите продължават да използват плочи в комбинация със съвременните дигитални дискове, за да предоставят едно неповторимо музикално изживяване. Грамофонните плочи са оставили толкова голям отпечатък не само в музикалната индустрия, но и в емоциите на хората - във всеки романтичен филм няма по-романтичен момент от бавен танц под музиката на иглата на грамофона върху виниловата грамофонна плоча.

gramofon-1Изненадващ се факта, че грамофоните стават отново популярни въпреки, че съвременните версии на грамофоните са все още скъпи и не са по възможностите на всеки.

Бъдете в крак с времето. Потърсете любимите си грамофонни плочи и нека ние съединим звучите на миналото с най-модерните съвременни технологии. В Блумакс Студио разполагаме с професионална техника, с която можем да цифровизираме вълшебните музикални ноти от грамофонните ви плочи. С нашата техника можем да постигнем възможно най-високото качество при възпроизвеждане на аналоговия сигнал от всяка плоча.

Извличането на сигнала с професионална техника става по оптичен кабел, а последвалото дцифровизиране го осъществяваме посредство 24-битова звукова карта.

При необходимост може с професионален софтуер да "очистим" аудиосигнала от странични паразитни шумове. По този начин премахваме характерните пукове от просвирване на плочата (премахваме единствено основни пукове. За детайлно премахване е необходима допълнителна договора).

Извлеченият чист сигнал го записавме на аудио компакт диск.

Цени за цифровизиране на грамофонни плочи

На какъв носител ще получите цифровизираното съдържание

Предлагаме ви следните възможности за получаване на цифровизираното съдържание:
- Флаш памет -
бързоскоростна флаш памет с гаранционен документ. Допълнително заплащане.
- Google One - предоставяме връзка за изтегляне през интернет, активна една календарна седмица. Допълнително заплащане.
- CD - музикален CD диск. До 1 час на едно CD. Допълнително заплащане.
- Ваш външен HDD с размер 2,5'' или ваша външна SSD - безплатно прехвърляне.

Осигуряваме ви файлове във формат WAV и МР3, като файловете можете да получите на флаш памет (ние ще ви предложим подходяща) или на ваш външен HDD. В случай, че не притежавате такъв, ние ще ви предложим подходящ.

Можете да изтеглите цифровизираните материали и от наш сървър.

Като част от стандартните услуги включваме:
- презапис и обработка в реално време;
- допълнително регулиране силата на звука.
- премахване на шум чрез използване на професионално оборудване и софтуерна обработка, при възможност;
- премахване на основните пукове (за детайлно премахване е необходима допълнителна договорка), при възможност.

Можем да разделим аудиозаписът на отделни части ("тракове"). Това може да са например отделни песни или други елементи в зависимост от записа. При възможност. Допълнително заплащане.
Ако например на вашата плоча има 6 песни от едната страна, можем да ги отделим като 6 отделни трака.