Изтегляне на готови материали


За да направим още по-удобен достъпа до дигиталното съдържание, предоставяме възможност да изтеглите готовите файлове от сървър. Съдържанието е защитено и само Вие имате достъп за теглене в рамките на една календарна седмица.
Достъпът е високоскоростен от цял свят.

Google One

До 15 GB услугата за изтегляне е безплатна за едноседмичен достъп.

Над 15 GB цената е 5,00 лв. за едноседмичен достъп.

За да изтеглите дигиталното съдържание е необходимо да последвате предварително предоставената връзка за изтегляне.

Внимание: преди да изтеглите съдържанието задължително се уверете, че вашият браузер (т.е. програмата, с която работите в интернет - Internet Explorer, Mozilla, Google Chrome или др.под.) е настроен да ви пита къде да запази изтеглените файлове. В случай, че не укажете изрично място за сваляне, а браузерът е оставен автоматично да запазва файлове на избрано от самия него място, съществува реална опасност да не ви достигне дисково пространство. Моля уверете се, че вие контролирате мястото за сваляне на файлове от интернет преди да започнете със свалянето ("даунлоуд") на вашето цифровизирано съдържание. Укажете място на компютъра си, което сте сигурни, че ще е с достатъчен капацитет да поеме цифровизираните видеоматериали, които сме ви предоставили.

Времето, за което ще се свалят файловете, зависи както от големината, така и от скоростта на вашият интернет.

Имайте предвид, че е препоръчително свалените от вас файлове да съхраняване на независим носител извън вашия компютър. Такива носители са напр. USB флаш памет (т.нар. "флашка") или пък външен HDD (хард диск). Също така ви съветваме да направите поне две копия на различни независими носители.

Ако ви предоставяме видеоматериали в професионален кино формат с резолюция 4К е необходимо да отчетете, че филмите в тази резолюция са с изключително високо качество, но за по-старите компютри те са твърде тежки за възпроизвеждане.

На връзката, която получавате от нас, имате възможност да гледате видеоматериала през браузер и на по-ниска резолюция, но само в определения срок.

В случай, че след изтегляне на даден видеоматериал имате проблем с възпроизвеждането му на вашия компютър (например картината накъсва) това не означава че файлът е повреден, а че компютърът няма необходимата мощност, за да го възпроизведе коректно.

Ако желаете да гледате материала на по-ниска резолюция, качете съответния файл в YouTube.com и там директно ще получите достъп в различни формати на картината, подходящи за възпроизвеждане според техническите възможности на различните компютри.

 

13106